ارائه مشاوره و راهکار حقوقی
- بسیاری از افراد دوراندیش که می خواهند دچار مشکلات حقوقی نشوند و یا عده زیادی افرادی که دچار مشکلات حقوقی می شوند، مایل هستند پیش از طرح شکایت یا دادخواست، با مشاور حقوقی متخصص گفتگو کرده و از زوایای حقوقی موضوع مطلع شوند.
- من حامد نورمحمدی، با استفاده از دانش حقوقی و با در نظر داشتن رویه قضایی و عٌرف جامعه و همچنین رعایت مصلحت و موقعیت خاص هر یک از مراجعین، با شیوه خاص خود، به آن ها مشاوره حقوقی لازم و نیز راهکارهای پیش روی حقوقی را ارائه خواهم داد.
انواع مشاوره حقوقی
- از یک نگاه مشاوره حقوقی بر اساس « موضوع » به دو دسته تقسیم می شود :
-
مشاوره حقوقی مربوط به امور معاملات، قراردادها و …
مشاور حقوقی باید پیش نویس و متن قراردادها را تنظیم کند و بر روند عقد آن و مواد ذکر شده در آن نظارت کند. در صورت نیاز باید افراد را از شرایط و اثرات هر یک از بند های قرارداد آگاه کند تا کسی متحمل ضرر نشود. مشاوره حقوقی میتواند در معاملات ملکی، خرید و فروش، رهن، وکالت و همچنین موضوعات مربوط به امور ارث، وصیت و خانواده مانند طلاق، حضانت، نفقه و مهریه به افراد کمک کند.
-
مشاوره حقوقی مربوط به دعاوی و شکایات در مراجع ذیصلاح
مشاور حقوقی میتواند ضمن راهنمایی دقیق شما در خصوص اینکه برای احقاق حق خود، چه راهکار و چه میزان احتمال پیروزی و شکست دارید، حسب مورد با قدرت قلم خود و نگارش متون حقوقی در قالب لایحه، دادخواست، شکواییه و … به افراد در پیگیری دعاوی کمک کند و به آنها مشاوره دهد. در صورتیکه پروانه وکالت داشته باشد می تواند شخصاً به طور مستقیم و به نیابت از شما پرونده را در دست بگیرد.
- از یک نگاه مشاوره حقوقی بر اساس « روش » به دو دسته تقسیم می شود :
-
مشاوره حقوقی حضوری
اهمیت رویاروی حضوری وکیل و ارباب رجوع با توجه به پیشرفت تکنولوژی های نوین کمرنگ تر شده است ولی اکثر اوقات، مخصوصاً وقتی مشاوره حقوقی، زمینه مطالعه پرونده و قبول وکالت در امری باشد، برای احراز هویت ارباب رجوع و همچنین مشاهده اصل مدارک و مستندات ایشان، لازم است که در جلسه ای حضوری با ایشان ملاقات صورت بگیرد.
-
مشاوره حقوقی غیرحضوری
مشاوره حقوقی غیرحضوری شامل مشاوره تلفنی (تلفن ثابت یا موبایل) صوتی (در قالب ارسال صدای ضبط شده) ، تصویری (در قالب ویدیوکال یا اسکایپ) و مکاتبه ای (در قالب ایمیل و چت) میگردد. نکته مهم این است که در صورتی این مشاوره، صحیح خواهد بود که اولاً ضمن تکمیل دقیق فرم درخواست مشاوره، مدارک و مستندات هم به مشاور ارائه شود و صرفاً بر اساس قول شفاهی مراجعه کننده مشورت داده نشود و ثانیاً اینکه در فرصت مناسب و پس از مطالعه اجمالی مدارک و مستندات، مشاوره صورت بگیرد و الا امکان عدم ارائه اطلاعات به نحو دقیق و کامل و همچنین اشتباه از ناحیه مشاوره دهنده هم بالاست.
اگر وکیل را به پزشک تشبیه کنیم، پزشک حاذق هیچ گاه بدون دریافت جواب آزمایش های لازم و مشاهده سوابق بیمار، دارو یا روش درمان خاصی را تجویز نمی کند و آنچه در امر طبابت هم به «تجویز اشتباه» معروف است، ناشی از همین ساده اندیشی و سهل انگاری در خصوص معاینه دقیق بیمار و دقت در جزئیات است.
- از یک نگاه مشاوره حقوقی بر اساس « هزینه » به دو دسته تقسیم میشود :
-
مشاوره حقوقی رایگان
آنچه در جامعه ما به عنوان مشاوره حقوقی رایگان دیده و شنیده می شود، هر یک حکایت خاص خود را دارد از جمله اینکه گاهاً « مشاوره دهنده وکیل دادگستری نیست و یا دانش آموخته حقوق است و یا حتی دانش حقوقی ندارد » ، گاهی « مشاوره دهنده، با اصول حرفه ای مشاوره آشنا نیست » ، گاهی « مشاوره رایگان به نوعی تله محسوب می شود برای جذب پرونده که خروجی آن هزینه های گزافی را به مراجعه کننده تحمیل می کند » و …
-
مشاوره حقوقی غیررایگان
- اگرچه من هم به سوالات کوتاه بسیاری از مردم به رایگان پاسخ می دهم و زکات علم نیز نشر آن است ولی زکات نشر علم من بیشتر از طریق تولید محتوا است و با در نظر گرفتن ارزشمندی زمان برای هرکس و فایده ای که مراجعه کننده از مشاوره حقوقی بهره مند می شود ، مشاوره های حقوقی اینجانب هم در غالب موارد رایگان نیست که البته نه ارزان است و نه گران قیمت. لیست قیمت و هزینه خدمات مشاوره حقوقی در ادامه همین مطالب خواهد آمد.
همیشه این ضرب المثل را به یاد داشته باشید که « هیچ گرانی بی حکمت نیست و هیچ ارزانی بی علت نیست. »
- اگرچه من هم به سوالات کوتاه بسیاری از مردم به رایگان پاسخ می دهم و زکات علم نیز نشر آن است ولی زکات نشر علم من بیشتر از طریق تولید محتوا است و با در نظر گرفتن ارزشمندی زمان برای هرکس و فایده ای که مراجعه کننده از مشاوره حقوقی بهره مند می شود ، مشاوره های حقوقی اینجانب هم در غالب موارد رایگان نیست که البته نه ارزان است و نه گران قیمت. لیست قیمت و هزینه خدمات مشاوره حقوقی در ادامه همین مطالب خواهد آمد.
- از یک نگاه مشاوره حقوقی بر اساس « زمان » به دو دسته تقسیم می شود :
-
مشاوره حقوقی موردی
معمولاً اشخاص تا زمانی که دغدغه یا مساله حقوقی برای آن ها پیش نیامده باشد، به وکیل یا مشاور حقوقی مراجعه نمی کنند ؛ فلذا اکثر مشاوره های حقوقی به صورت موردی است و ارائه خدمت حقوقی به مردم در قالب مشاوره، طی یک یا نهایتاً چند جلسه به اتمام می رسد.
-
مشاوره حقوقی مستمر
گاهی اوقات اشخاص به دلیل حجم بالای سرمایه های خود و معاملات متعددی که دارند و همچنین متعدد بودن پرونده های قضایی خود و یا به هر دلیل دیگری، ضرورت استفاده از یک وکیل معتمد را بیش از پیش احساس می کنند و خواهان استفاده از خدمات ایشان در جهت منافع خود هستند. این مورد که به نوعی مشاوره حقوقی مستمر در طول زمانی مشخص است، مسلتزم تنظیم قرارداد ویژه بین وکیل و ارباب رجوع است تا اولاً حقوق و تکالیف طرفین شفاف و بدون ابهام باشد و ثانیاً اینکه خدمات حقوقی به صورت حرفه ای انجام گردد.
- از یک نگاه مشاوره حقوقی بر اساس « حساسیت » به دو دسته تقسیم میشود :
- 1. مشاوره حقوقی مستلزم مطالعه پرونده قضایی :
گاهی اوقات مشکلات مردم در مراجع رسیدگی کننده به مسائل حقوقی نظیر دادگاه، شورای حل اختلاف ، دادسرا، دیوان عدالت اداری و … در قالب پرونده و در جریان رسیدگی است که مراجعه کننده برای اعطای وکالت یا دریافت مشاوره حقوقی به وکیل مراجعه میکند که ارائه مشاوره حقوقی صحیح و همچنین تصمیم گیری در خصوص قبول یا عدم قبول چنین پرونده ای ، مستلزم اعطای وکالت به وکیل است تا با مراجعه به مرجع مربوطه، پرونده را مطالعه کند و حسب مورد از اوراق آن کپی برداری کند. چنین مشاوره ای به دلیل اعطای وکالت ، هزینه های مالیاتی و زمان و هزینه ای که برای رفت و آمد خرج می شود ، دارای هزینه ای نسبتاً بیشتر است که البته اگر مشاوره منتهی به وکالت در پرونده گردد، هزینه وکالت در مطالعه پرونده نیز از حق الوکاله کسر میگردد. - 2. مشاوره حقوقی بدون نیاز به مطالعه پرونده قضایی :
اگر مشاوره حقوقی مربوط به زمانی باشد که پرونده ای هنوز در مراجع ذیصلاح تشکیل نشده است، مطالعه پرونده قضایی نیز عملاً منتفی است.
- 1. مشاوره حقوقی مستلزم مطالعه پرونده قضایی :
